Programa Bondat en acció, la base d’una ment sana

Objectius
Sobre aquest programa

Inici Programa: 24 octubre 2022

Fes la teva inscripció per aquest programa AQUÍ

Inscriu-te AQUÍ al taller gratuït del 26/09/2022 sobre aquest Programa

Inscriu-te AQUÍ a la masterclass gratuïta del 17/10/2022 sobre aquest Programa

 

Bondat en Acció és intel·ligència sensible i sàvia. És la màxima expressió de la intel·ligència individual que inclou la consciència de que “intersom” amb els altres éssers vius i la natura i que, per tant, és clau dedicar totes les nostres capacitats a promoure el bé comú.

És moment de passar de la bondat, a la bondat en acció. D’un valor desitjat o pensat a un valor viscut. Perquè de res serveix la teoria si no s’aplica. Sense acció, tot es queda en el pensament o en el sentiment, però no es transforma el món. És hora de deixar de parlar de bondat i practicar-la, incloent-la a la nostra vida adulta per a que la futura generació activi aquest ADN del cor. Es pot aplicar tant a la vida personal com als diferents àmbits: família, escola, política, organitzacions i societat en general, i ens ensenya idees tan valuoses com:

 • La bondat és la millor base per a una ment sana.
 • Es el millor antídot davant del bullying i tot tipus de violència.
 • La bondat és la millor recepta per a la felicitat i la salut emocional.
 • Ens aporta anticossos per a eliminar tot indici de crueltat cap a persones, animals i plantes.
 • La bondat es pot educar i entrenar. Els beneficis son incalculables.
 • Si eduquem aquesta intel·ligència del cor, es reduirà el territori que actualment ocupa la violència i, per tant, el patiment de tantes persones que la pateixen.

 

Objectius

 • Adquirir eines concretes per a treballar personalment en integrar el valor de la bondat en la pròpia vida passant d’un valor-pensat a un valor-viscut.
 • Reflexionar sobre el problema de la violència en el món actual i el seu impacte en l’increment de patiment evitable, destructivitat i conflictivitat en la vida personal i social.
 • Visionar millors realitats qualsevol quin sigui el camp de treball de les persones que fan el programa. Passar a l’acció dissenyant o implementant canvis de millora en la línia del valor Bondat.
 • Generar un moviment que impulsi la Bondat en Acció en els diferents ecosistemes on cadascú de nosaltres participa.

 

Contingut del programa

 1. Sessió inicial: Introducció i presentació del programa.
 2. Què és Bondat en Acció? La bondat com a base per a una ment sana. Estudis que avalen la importància d’incorporar la bondat a les nostres vides. Bases científiques, neurociència i ètica. Autodiagnòstic.
 3. Ingredient 1: Estimar i ser sensible a la vida. Resistència 1: La desconnexió amb un mateix. La indiferència. Autoexigència. 
 4. Ingredient 2: Apreciar i cuidar la diversitat. Resistència 2: La desconnexió amb INTERSOM. Manca de consciència dels altres, de la natura i de la vida. Manca de consciència del do que és la vida.
 5. Ingredient 3: Cultivar la tendresa. Resistència 3: Alteracions de la relació amb el temps. La immediatesa. Ritmes frenètics. 
 6. Ingredient 4: Practicar la compassió. Resistència 4: Conductes autocentrades. Visió “EGO”. Egocentrisme. 
 7. Ingredient 5: Sembrar gratitud. Resistència 5: Dificultats en l’acció. Rutina. El sentiment de deute.
 8. Ingredient 6: Treballar per una cultura de pau. Resistència 6: Comunicació i llenguatge agressiu. Una espontaneïtat sense filtrar. Inconsciència del poder que té la paraula. 
 9. Ingredient 7: Connectar-se a la humilitat. Resistència 7: Dificultats cognitives. El pensament polaritzat. Por a la invisibilitat.
 10. Ingredient 8: Ser amable. Resistència 8: Dificultats emocionals. Les cuirasses emocionals que construïm per a protegir-nos i que ens endureixen el cor. Cinisme i desil·lusió per la vida.
 11. Ingredient 9: Obrir el cor, la generositat. Resistència 9: Un buit que mai s’omple. Por a l’escassetat, a quedar-nos “sense”. Viure en la carència i en la manca, atrapat per la necessitat. 
 12. Ingredient 10: Cultivar la bellesa. Resistència 10: Orientació al tenir i al fer vs al ser i a l’estar. Manca d’apreciació de les petites coses, de la bellesa i el misteri. El culte al caos.
 13. Diari personal de Bondat. La bondat com a direcció de sentit. Xarxes de bondat. El compromís personal de passar a l’acció.

 

Contacta'ns
Dades Generals
Dades generals i informació del programa
Durada

32 hores
13 sessions en dilluns, del 24/10/2022 al 20/02/2023.

Lloc

Format online, a través de Zoom

Calendari

1a sessió, de 18:00 a 20:00 h:
24 octubre 2022

Resta de sessions, de 18:00 a 20:30 h.:
7, 14, 21 i 28 novembre 2022
12 desembre 2022
9, 16, 23 i 30 gener 2023
6, 13 i 20 febrer 2023

Titulació

Certificat d'assistència i aprofitament amb el 80% mímin d'assistència.

Metodologia i Destinataris
Temari i estructura del programa

 

Metodologia

Treballarem els següents aspectes:

 • AUTOCONEIXEMENT com a base essencial per a incorporar la bondat a la nostra vida.
 • Detecció de RESISTÈNCIES que ens frenen cada un dels deu ingredients de la Bondat en Acció. En cada resistència detectarem les CREENCES que la sustenten a fi de desactivar-les i substituir-les.
 • Realització d’un DIARI PERSONAL DE BONDAT, que serà el fil conductor durant tot el procés.
 • L’objectiu final és obtenir un diagrama del propi MAPA PERSONAL que faciliti la presa de decisions i la realització d’ACCIONS de canvi en direcció a la bondat.

Programa dirigit a

 • Persones que vulguin realitzar un intens treball de creixement personal aplicant activament la bondat a la seva vida.
 • Famílies, mestres, formadores i formadors, educadores i educadors i treballadors socials, psicòlegs, professionals de la salut, persones que son models d’influència per a d’altres persones i que poden col·laborar en l’orientació cap una societat més humana, ètica i justa.
 • Dirigit de manera especial al col·lectiu de persones que es dediquen o volen dedicar-se a la política, aportant una mirada cap al bé comú i el servei (aspectes que cap polític hauria de deixar darrere de la seva pràctica quotidiana).
 • Ajuda als professionals que intervenen en la mediació, prevenció o resolució de conflictes sobre els components de violència.
 • Com un complement ideal per a totes les persones que treballen en la prevenció i l’abordatge del bullying i el mobbing.

 

Preu i Formes de Pagament
Dades econòmiques del programa
 • Preu Amics i Amigues de la Fundació Ecologia Emocional: 350 euros
 • Preu general: 595 euros

Fes la teva inscripció per aquest programa AQUÍ

Contacta'ns
Posa't en contacte amb nosaltres

  Nom*

  Cognom*

  Email*

  Telefon*

  Empresa

  Missatge*

  Estic d'acord amb la Política de Privacitat