Institut de Recerca
Dins de la Fundació Ecologia Emocional, neix a l’any 2017 l’Institut de Recerca en Ecologia Emocional i Creixement Personal. Dirigit per Jaume Soler, amb Mercè Conangla, en l’àrea pedagògica, és un ens format per persones curioses, amb capacitat de sorprendre’s i d’interrogar-se, amb esperit crític i voluntat de cercar les millors bones pràctiques en l’educació i acompanyament de persones en el seu camí de creixement personal.
Observar, estudiar i documentar sempre amb mirada oberta, curiosa i crítica els fenòmens i aportacions que es donen pel que fa referència al creixement personal, educació emocional i qualitat i benestar de vida.
Donar millors respostes a nivell personal, professional i social, així com eines des de la recerca, la investigació, la documentació i la divulgació del Creixement Personal i l’Ecologia Emocional.
I dintre de l’Institut de Recerca en Ecologia Emocional i Creixement Personal, podeu trobar també el Laboratori d’Investigació d’emocions des de la diversitat (LIED) que neix amb l’objectiu d’analitzar quines emocions participen en aquesta realitat humana anomenada ‘discapacitat’ i com gestionar-les adaptativament des de la posició que ens toqui viure.
Principis i Valors
Ètica – Transparència – Respecte a la llibertat individual – Foment de la responsabilitat personal – Sostenibilitat –Bé comú- Altruisme
Àrees de Recerca i Investigació actual
– BSEA: Benestar i Salut Emocional en Adolescents. Fase 2.
– Recerca sobre l’estat de la situació del Creixement Personal a Catalunya i Bones Pràctiques.
– Laboratori de la Serenitat: Taller de la Calma.
– Laboratori de l’Autoconeixement.
– Elaboració de Socioescànners periòdics.
Si estàs interessat/da en formar part de l’Institut de Recerca en EE i CP, contacta amb nosaltres al mail secretaria@ecologiaemocional.org
Segueix-nos @IRecerEECP
El nostre equip de RECERCA curs 2021-2022
- Direcció: Jaume Soler Lleonart
- Area Pedagògica: Mercè Conangla
- Equip: Angels Herrera – Rafa Reoyo – Àngels Ferrao – Maria Cinta Teixidó – Teresa Tibau – Carles Sanchez – Iolanda Gasques – Silvia Mata – Cristian Diaz -Silvia Garcia – Xavier Carbó – Bet Masallera – Leineska Bottini (Venezuela) – Tere Guasch – Elsa Flores (México) – Silvia Marín – Nacho Albert
- Equip de suport i anàlisi informació: Marta Terraza i Isabel Cordon
- Consell Assessor Extern: Mònica Ciurana – Mònica Prat – Emili Puig – Eva Rodellas – Judit Carrera – Cristina Vico – Ignasi Dalmases – Marta Cáceres – Mar Muñoz – Assumpta Busquets – Marta Estalella – Carles Ocho
Àrees de Recerca i Investigació
Projectes desplegats
- BSEA: Benestar i Salut Emocional en Adolescents.
- Recerca sobre l’estat de la situació del Creixement Personal a Catalunya i Bones Pràctiques.
- Laboratori de la Serenitat: Taller de la Calma.
- Laboratori de l’Autoconeixement i Simbolisme
Nous projectes:
- La violencia en el si de la família
- A què haurem de fer front al segle XXI
- Elaboració de Socioescànners emocionals i socials periòdics

Posem a la teva disposició els resultats i anàlisis de tots els nostres Socioescànners!
Aquí pots trobar els resultats de tots els estudis que hem realitzat a l'Institut de Recerca en Ecologia Emocional i Creixement Personal des del seu inici. Si vols més informació més concreta, contacta amb nosaltres.
- Taula de so dels valors socials. (Informe anual 2020). Veure informe.
- Impacte del confinament per la Covid19 en els hàbits de vida personal (Maig 2020). Veure informe.
- Impacte emocional de la situació sociopolítica a Catalunya. 2n informe. (Novembre 2019). Veure informe.
- Presentació resultats BSEA (Benestar i Salut Emocional en Adolescents (Maig 2019). Veure informe. Si vols veure totes les publicacions relacionades amb aquest estudi fes click aquí.
- L’impacte de la infància (Maig 2019). Veure informe.
- Sant Jordi i el seu significat emocional (Abril 2018). Veure informe.
- Qüestió de confiança (Febrer 2018). Veure informe.
- Balanç de final d’any, propòsits per l’any que comença (Gener 2018). Veure informe.
- Familia i Nadal (Desembre 2017). Veure informe.
- Impacte emocional de la situació sociopolítica a Catalunya (Novembre 2017). Veure informe.
- El cansament moral (Octubre 2017). Veure informe.
- Postveritats emocionals. (Febrer 2019) Veure informe
- Després d’un any de pandèmia. Quins canvis es poden detectar a la nostra societat? (Maig 2021) Ver informe
- La violència familiar (Novembre 2021) Veure informe.
LABORATORI D’INVESTIGACIÓ D’EMOCIONS DES DE LA DIVERSITAT (LIED)
La diversitat és consubstancial amb la naturalesa humana: tots som únics i irrepetibles. Si la diversitat humana és tan normal, potser que el normal sigui la diversitat.
En Ecologia Emocional, la llei de la diversitat i la riquesa d’afectes ens diu que la vida natural depèn de la seva diversitat i riquesa, i tots els afectes són necessaris, i el principi del reconeixement de la individualitat i la diferència [de la diversitat], ens evoca al respecte per la diferència. En tots dos preceptes està implícitament present el concepte de canvi adaptatiu com a forma de condicionament a les variacions.
Per tot això i més ens plau anunciar-vos que tenim oberta convocatòria d’incorporacions a aquest projecte de la Fundació Ecologia Emocional: el Laboratori d’Investigació d’Emocions des de la Diversitat (LIED), que neix amb l’objectiu d’analitzar quines emocions participen en aquesta realitat humana anomenada ‘discapacitat’ i com gestionar-les adaptativament des de la posició que ens toqui viure.
OBJECTIUS
- Investigar quines són les creences, mites i estereotips que ens fan pensar en la diversitat funcional de forma desadaptativa i com ho projectem en nosaltres mateixos, els altres i el món.
- Trobar respostes adaptatives davant els pensaments, les emocions i els comportaments i actituds que ens genera la diversitat funcional i així poder definir estratègies ecològiques i eines metodològicament adequades per a la transformació social.