El contacte amb els nostres semblants és una manera d’expressar-nos i d’aconseguir que els altres se sentin cuidats.
Però el contacte va molt més allà de la pell. Té a veure amb el reconeixement de la nostra vulnerabilitat i de la nostra humanitat compartida. Quina funció tenen el tacte i l’afecte veritable en un món tan impersonal? S’està generalitzant molt més en la nostra societat el fet de preservar l’espai personal i rebutjar el contacte per por. Què suposa per a la salut mental i emocional de les persones i de la societat l’agressivitat, la separació i l’autoprotecció? Podem educar i generar contextos familiars i educatius que rescatin el valor del contacte físic i emocional de manera adaptativa? Com? Què importància i quins efectes té això?
Aquest taller és una invitació a sentir el contacte amb el nostre cos com a exploració cap a la reflexió de la connexió amb els altres, a l’entorn i amb la Vida, rescatant la nostra humanitat i una manera conscient i amorosa de posicionar-nos en el món.
** En funció de la situació Covid19 al moment d’impartició del taller, l’adaptarem per garantir les mesures sanitàries corresponents **
Paula Gelpi. Llicenciada en Ciències Físiques. Màster en Ecologia Emocional. Creadora del Programa “Incorporarte: corporalitat, educació emocional i creixement interior”